de eetzaal van Zonnestraal

Diamant fietstochten

Officiele lancering fietstocht Zonnestraal diamantindustrie door wethouder HellerOp zaterdagochtend 26 september heeft wethouder Bart Heller van portefeuille Cultureel Erfgoed de fietstocht van de Diamantindustrie gepresenteerd.

Aanwezig waren de pers en de eerste groep fietsers. Ter ondersteuning van de fietstocht, heeft Steengoed Erfgoed een app ontwikkelt waarbij foto’s, filmpjes en archiefmateriaal raadpleegbaar zijn. De presentatie werd gecombineerd met een fietstocht onder leiding van historicus Joppe Schaaper, waarbij de eerste groep fietsers gelijk de app kon testen en gebruiken. De fietstocht begon op het Oosterspoorplein en eindigde in Zonnestraal.

Het was een mooie zonnige zaterdag, met een geslaagde lancering van de Diamantindustrie Fietstocht.


Bent u geïnteresseerd in de ‘Diamonds are Forever’ Fietstocht langs de bijzondere plekken van de diamantindustrie? Scan dan de QR Code op de flyer hieronder. Bekijkt u deze website vanaf uw mobiel, gebruik dan één van onderstaande links naar de app.

Download de spacetime layers app voor Apple

Download de spacetime layers app voor Android

 

In het voorjaar zullen er weer fietstochten georganiseerd worden met gids, tot die tijd kunt u zelf de Diamantindustrie ontdekken door middel van de app.

 

Hebt u thuis nog foto’s of andere documenten die met de Hilversumse diamantindustrie te maken hebben? Stuurt u dan een mail naar zonnestraal@hilversum.nl

 

Het onderzoek en de fietstochten zijn mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum.